Spring naar content

Leiderschapsdag Over Morgen

banner 1711

Wie kies je om te zijn als leider binnen de VVT-sector in deze roerige tijd? Hoe geef jij leiding aan de transformatie van de verpleging, verzorging en thuiszorg? Werkgevers en vakbonden organiseren op 17 november 2022 samen met de met de wetenschappers en kunstenaars van De Theaterloods in Radio Kootwijk een programma voor bestuurders en directeuren in de verpleging, verzorging en thuiszorg. Over Morgen. Over nieuw leiderschap. Over de gamechangers van de zorg voor morgen. Over out of the box denken. En over vandaag.

Wie kies je om te zijn als leider binnen de VVT-sector in deze roerige tijd?

Op donderdag 17 november 2022 van 16.00 tot ca 21.00 uur word je geïnspireerd, uitgedaagd en in gesprek gebracht over jouw rol, jouw uitdaging als bestuurder of directeur in de komende tijd. Ook zullen we je informeren over het programma dat we ontwikkelen waaronder een landelijke theatervoorstelling die ons helpt om het gesprek over morgen met zoveel mogelijk medewerkers en collega’s te voeren. Een tijdperk waarin we noodgedwongen anders zorg moeten verlenen, en we de zorg alleen anders kunnen organiseren als dat wordt gedragen op de werkvloer en door de samenleving.

 

Programma

16.00 uur – Ontvangst met kleine hap
16.30 uur – Welkom door Cees de Wildt en Bert de Haas van A+O VVT
16.40 uur –  Over Morgen; inspiratie en reflectie door:

Prof. dr. Aukje Nauta. Psycholoog, spreker en schrijver. Haar jongste boek is ‘Nooit meer doen alsof’. Ze vervult twee nevenfuncties in de zorg. Zo is ze lid van de accreditatiecommissie van de Nederlandse Vereniging van Bestuurders in de Zorg. Ook is ze ambassadeur van het Actie Leer Netwerk in Zorg en Welzijn, rondom de thema’s Beperken Uitstroom, Loopbaanontwikkeling en Employability.

Roek Lips. Journalist, voormalig bestuurder NPO en inspirator. Voor Nieuwe leiders maakte Roek een serie filmportretten van bekende en onbekende ‘nieuwe’ leiders. Vanuit deze portretten schreef hij het boek Wie kies je om te zijn? Voor de VVT maakt hij een selectie van inspirerende filmportretten en nodigt je uit tot reflectie op jouw leiderschap.

Walter Supèr. Artistiek leider van TheaterMakers Radio Kootwijk en schrijver van theatervoorstellingen op het snijvlak van werk, leven en liefde. Momenteel werkt hij aan de nieuwe theatervoorstelling die wordt gemaakt voor VVT-sector. Op 17 november brengt hij samen met de muziekmakers van TheaterMakers Radio Kootwijk het Waardenkabinet. Liedjes, verhalen en overdenkingen over ‘wat is werkelijk van waarde in werk, leven en liefde, bijvoorbeeld als je zorgmanager bent?’

19.00 uur – Maaltijd en in wisselende groepen in gesprek met elkaar Over Morgen.
20.00 uur – Plenaire terugkoppeling over de opbrengst van de gesprekken. En een doorkijk naar het VVT-programma Over Morgen in 2023 dat beschikbaar komt voor jouw organisatie.
21.00 uur – Afsluiting met drankje en hapje.

Locatie: De Theaterloods. Te midden van een schitterend natuurgebied op de Veluwe, op het terrein van het voormalig Zendstation Radio Kootwijk, bevindt zich De Theaterloods. Een industrieel monument dat is verbouwd tot een sfeervolle locatie. De Theaterloods inspireert met kunst, cultuur, natuur en wetenschap. Een kuuroord voor werk, leven en liefde.