Spring naar content

Over duurzame inzetbaarheid

Een van de pijlers van ons programma is duurzame inzetbaarheid.
Investeren in duurzame inzetbaarheid is noodzakelijk in de sector. Het goede nieuws: er zijn voldoende mooie voorbeelden en goede instrumenten beschikbaar. Succesvolle en effectieve interventies die veel meer aandacht en bekendheid verdienen en nog veel belangrijker: ook ingezet en gebruikt kunnen worden. Daarom ondersteunen we zorgorganisaties met een regeling vol mogelijkheden. En uiteraard assisteren we graag bij de implementatie.

Interventies op maat

Geen collega of situatie is hetzelfde. Voor een succesvolle interventie is een ideale match belangrijk. De juiste collega met de juiste omgeving en het juiste instrument, maar ook met het juiste thema. Denk aan het ontwerp van werk, zelfmanagement, HR en leiderschapsstijl.

Organisaties kunnen zich nu inschrijven voor de regeling Duurzame Inzetbaarheid. Deelname betekent dat je interventies kunt kiezen ter waarde van € 20.000-€ 60.000 euro, afhankelijk van het aantal medewerkers:

persoon-werk-fit-final

10-499 medewerkers:

500-1000 medewerkers:

meer dan 1000 medewerkers:

Zo werkt het

1. Aanmelden en scan
    Meld je aan en vul een korte scan in.
  2. Advies
    Ontvang persoonlijk advies over de geschikte interventies voor jouw organisatie.
  3. Keuze en aanvragen
    Met de aanbeveling zoek je een interventiepartner die voor jouw een maatwerkafspraak en -offerte uitbrengt. Binnen zes weken dien je je aanvraag in, tot die tijd wordt je budget gereserveerd.
  4. Goedkeuring en aan de slag
Image 1
Aanmelden is helaas niet meer mogelijk

Doe de scan

Je vult een korte, informatieve scan in en ontvangt op basis daarvan advies over de geschikte interventies voor jouw organisatie. Het invullen van de scan kost ongeveer 7 minuten. Met het invullen van de scan help je mee aan het verzamelen van relevante data. Met een 0-scan willen de onderzoekers in dit project inzicht krijgen in het thema duurzame inzetbaarheid binnen VVT-organisaties. Door het invullen van de scan draag je hieraan bij, maar krijg je ook advies en inzichten over jouw eigen organisatie. Deelname aan dit onderzoek is vrijwillig.

Of zend je eigen scan in

» Meld je aan met je eigen scan

Interventies voor duurzame inzetbaarheid

Hoe verbeter je de duurzame inzetbaarheid van collega’s?  Met de scan ontdek je waar kansen liggen binnen jouw organisatie. Vervolgens kies je geschikte activiteiten uit de centraal ingekochte interventies.

Over de regeling

Met een MDIEU subsidie ondersteunt het kabinet sectoren die investeren in duurzame inzetbaarheid. Om de gewenste verbreding en versnelling te verkrijgen, zodat (steeds) meer VVT-organisaties structureel werk maken van duurzame inzetbaarheid van medewerkers, bieden we een regeling om hen te stimuleren.

De interventies vallen binnen een MDIEU subsidie. Ze worden binnen het programma De VVT werkt vandaag aan morgen centraal ingekocht en via deze regeling beschikbaar gesteld.

Heb je hulp nodig of vragen over de aanvraag van deze regeling?
We helpen je graag verder. Stuur een mail of bel ons op 088-3888370.

Heb je je al aangemeld voor de regeling en heb je bericht gekregen dat de gelden zijn gereserveerd? Dan hoef je niets te doen. Met het advies dat je hebt gekregen, kun je een interventiepartner uitzoeken die een passend aanbod heeft voor jullie organisatievraag. De interventiepartner brengt een maatwerkafspraak en -offerte uit en binnen 6 weken dien je daarmee je definitieve aanvraag in. Tot die tijd wordt het budget voor je gereserveerd.

Heb je je aangemeld en bericht gekregen dat er nog geen budget gereserveerd kan worden? Dan moet je helaas nog even wachten met het uitkiezen van een passende interventie. We hopen je zo snel mogelijk op de hoogte te brengen over een tweede ronde van de regeling.

Heb je je nog niet aangemeld maar wilde je dat wel doen? Dat kan! Hoewel er nog niet gelijk geld gereserveerd kan worden, verwachten wij een tweede ronde van de regeling open te kunnen zetten. Het is afhankelijk van de subsidieverstrekker hoe snel we dit kunnen doen. Zodra dat kan wordt jouw aanvraag in behandeling genomen. Hier vind je meer over de regeling en het aanmeldproces.