Spring naar content

Theaterproductie in het programma Over Morgen

De verpleging, verzorging en thuiszorg staan voor een gigantische uitdaging. In de sector groeit het besef dat we de zorg anders moeten organiseren.

Bekijk de korte teaser

De komende periode wordt gewerkt aan een theatervoorstelling Over Morgen. Het doel is om bewustwording te creëren voor de ­toekomst van de zorg en een dialoog te starten over wat dat voor medewerkers en ­organisaties gaat betekenen. Hoe kunnen zorg­organisaties met een tekort aan medewerkers alsnog voldoen aan de groeiende zorgvraag? En hoe kunnen medewerkers met plezier naar het werk blijven gaan en met trots hun vak blijven uitoefenen? De voorstelling is bedoeld voor alle lagen van de organisatie: van bestuurders tot zorgprofessionals.

De theatervoorstelling wordt geproduceerd door TheaterMakers Radio Kootwijk en is vanaf februari 2023 te zien door heel Nederland.

Wat kun je verwachten?

  • Professionele voorstelling speciaal ontwikkeld voor de VVT
  • Het doel is een beweging in de sector op gang brengen via aanjagen van de dialoog over de toekomst van zorg

Een klankbordgroep met experts en vertegenwoordigers vanuit de sector zijn nauw betrokken bij de makers. TheaterMa kers Radio Kootwijk hebben in het verleden laten zien dat hun theatervoorstellingen een belangrijke bijdrage leverden aan een gewenste verandering binnen organisaties en branches. Zij zijn in staat om bewustwording van de noodzaak los te maken, medewerkers te erkennen en te waarderen en tegelijk te inspireren tot waardevolle gesprekken. Met daarin aandacht voor ieders eigen rol. Naast het theater worden er vanuit Over ­Morgen ook andere activiteiten en middelen aan­geboden, zodat het gesprek over de toekomst en de noodzakelijke ­veranderingen ook binnen organisaties verder wordt gevoerd.

Wat vraagt het van zorgorganisaties?

  • Alles wordt geregeld: theater, aanmeldingen, voorstelling, nagesprek en vervolgactiviteiten voor dialoog in je eigen ­organisatie.

Voor zorgorganisaties zijn er geen kosten aan verbonden, ­behalve de uren van medewerkers om de voorstelling te ­bezoeken. Ook is het van belang om het bezoek aan de theatervoorstelling in te bedden in wat van belang is voor jullie organisatie (of regio). Op welke manier past de voorstelling in het gesprek dat jullie (willen) voeren met medewerkers? Op welke manier willen jullie vervolg geven aan het gesprek in jullie organisatie? Er komt ondersteuning, handvatten en tips ­beschikbaar vanuit de theatermakers en vanuit het programma, en het vraagt aandacht hiervoor vanuit de organisatie.

Hoe kun je
je aanmelden?

  • Vanaf nu is het mogelijk om voorstellingen in jouw organisatie of in jouw regio in te plannen vanaf februari 2023
  • Geef je voorkeur op voor locatie, het aantal mensen en eventuele tijdsperiode. Dan nemen de TheaterMakers Radio Kootwijk contact op om dit in te plannen.

Meld je aan via
info@vvtwerktaanmorgen.nl